Доставка / Плащане

Условия за доставка

Доставката на пратките се извършва чрез „Български пощи“ или чрез куриерска фирма „Спиди“.

Ако изберете доставка чрез „Български пощи“, пратката ще пристигне в най-близката до вас пощенската станция, откъдете ще можете да я вземете в удобно за вас време.

Чрез фирма „Спиди“ пратката ви може да бъде доставена до конкретен адрес или до избран офис на фирмата. Проверете на www.speedy.bg дали вашето населено място се обслужва от „Спиди“, по какъв график и къде се намира най-близкият им офис. Тъй като куриерите извършват доставките в обичайното работно време, съобразете какъв адрес е по-подходящо да посочите - домашен или служебен. От фирмата ще ви информират предварително с sms за очаквания ден за доставка и ще ви предоставят възможност за пренасочване на пратката към друг адрес или към офис на „Спиди“. Ако изберете доставка до офис на куриерската фирма, ще можете да вземете пратката си оттам в удобно за вас време, без ангажимент за изчакване на куриера.

Цена за доставка

Цената за доставка е различна в зависимост от оператора, който доставя пратката, и от адреса за доставка.

Доставка до станция на „Български пощи“ – 2,50 лв.
Доставка до офис на „Спиди“ – 2,50 лв.
Доставка до адрес в София чрез куриер – 3,00 лв.
Доставка до адрес в страната чрез куриер – 3,50 лв.

Цената на доставката не зависи от броя на продуктите в поръчката и е включена в крайната цена, която заплащате за вашата поръчка.

За един адрес се приема, че е на територията на София, ако е в рамките на Околовръстния път.

Срок за доставка

За София доставките се изпълняват обичайно до 2 работни дни след обработване на поръчката, а за страната – до 3 работни дни.

Поръчки, за които е избрано плащане с пощенски запис или с банков превод, се изпълняват след като се получи потвърждение за плащането. Ако по някакви причини се налага удължаване на срока на доставката, ние ще се свържем с вас и ще ви уведомим.

Начини за плащане

Можете да избирате между плащане при получаване (т.нар. наложен платеж), плащане с пощенски запис и плащане с банков превод.

Ако изберете плащане при получаване, трябва да заплатите стойността на пратката на куриерската фирма, която ще ви я достави. В случай че доставката е до посочен от вас адрес – плащането е на куриера, а в случай че доставката е до офис на фирмата – плащането е на служител от офиса. Доставките чрез „Български пощи“ засега не могат да бъдат заплащани при получаване.

Ако изберете плащане с пощенски запис или с банков превод, поръчката ви ще бъде изпълнена, след като сумата за нея бъде предварително заплатена. Това можете да направите, като използвате следните данни.

За пощенски запис:
СОФТЕХ ЕООД, ул. Милин камък 5, София 1164, България

За банков превод:
СОФТЕХ ЕООД
IBAN: BG30FINV915010BGN0CQ2P
BIC: FINVBGSF
Банка: Първа инвестиционна банка

За да бъдат избегнати евентуални грешки, препоръчваме ви в платежния документ да посочвате номера на поръчка си.

Моля обърнете внимание, че има банкови и пощенски такси, които са за ваша сметка.

На по-късен етап ще можем да предложим и други начини за плащане.