Книгата за математиката

Книгата за математиката

Автор(и): Клифърд Пиковър
Издателство: Книгомания; 2016 г.
ISBN: 9786191950584
Наличност: Да
Цена: 34,00 лв.

Авторът Клифърд Пиковър разкрива магията и мистерията на 250 от най-значимите и интересни открития в областта на математиката, както и най-странните артефакти и идеи, свързани с тях. Разказът започва преди 150 милиона години и завършва с най-съвременните технологични пробиви.

Основните формули и математически идеи са представени заедно със занимателни факти от биографията на математиците и примери от живота, които показват приложението на всяка теорема. Пътешествието, на което ви кани Пиковър, ще ви запознае с постижения, като мравчения одометър, първото сметало, откриването на генерираните с помощта на компютър фрактали и търсенето на нови пространствени измерения. Ще се срещнете с философи като Питагор и Евклид, но също и със съвременни звезди на науката като математика Мартин Гарднър или космологът Макс Тегмарк.

Откритията са подредени в хронологичен ред и всяко едно е описано кратко, така че можете да го прочете в рамките на няколко минути. Към всяко описание има и впечатляваща пълноцветна илюстрация.

Страници: 536
Формат: 70х90/16 (17х21,5 см)
Корица: мека
Език: български
Издание: ново
Тегло: 1,140 кг
ID: 1К69МКП001

Напиши мнение

Вашето име:


Вашият текст:

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу: