Доставка / Плащане

Условия за доставка

Доставката на пратките се извършва чрез куриерска фирма „Спиди“. Проверете на www.speedy.bg дали вашето населено място се обслужва от „Спиди“, по какъв график и къде се намира най-близкият им офис. Пратката ви може да бъде доставена до конкретен адрес или до избран офис на фирмата.

Тъй като куриерите извършват доставките в обичайното работно време, съобразете какъв адрес е по-подходящо да посочите - домашен или служебен. От фирмата ще ви информират предварително с sms за очаквания ден за доставка и ще ви предоставят възможност за пренасочване на пратката към друг адрес или към офис на „Спиди“. В почивни и в празнични дни доставки до адрес не се извършват.

Ако изберете доставка до офис на куриерската фирма, ще можете да вземете пратката си от там в удобно за вас време, без ангажимент за изчакване на куриера. Голяма част от офисите на „Спиди“ работят и в събота.

Цени за доставка

Цените за доставка са осреднени и не зависят от броя и теглото на продуктите в поръчката. Цената за доставка до офис на „Спиди“ е една и съща за цялата страна, също и цената за доставка до адрес е една и съща за всяка дестинация. Цените могат да се променят поради различни обстоятелства. Към настоящия момент са:

- доставка до офис на „Спиди“ – 4,50 лв.;
- доставка до адрес в София или страната – 6,00 лв.

Срокове за доставка

Поръчки, направени до 15:00 ч., обичайно се обработват и изпращат в същия ден, а тези, които са направени след 15:00 ч. – на следващия ден. Ако по някакви причини се налага удължаване на срока за обработка, ние ще се свържем с вас и ще ви уведомим.

Поръчките обичайно се получават още на следващия ден след изпращането им. Този срок може да бъде и по-голям, ако в населеното място няма офис на „Спиди“, а се посещава по график от куриер на фирмата. Това обаче е сравнително рядко, защото логистичната мрежа на „Спиди“ разполага с над 450 офиса и автоматични пощенски станции, с които обслужва над 95% от населението на страната.

Поръчки, за които е избрано плащане с банков превод, се изпълняват, след като се получи плащането за тях. 

Начини за плащане

Цената на поръчката може да бъде заплатена по някой от следните начини:

- при получаване на пратката (т.нар. „наложен платеж“);
- авансово по банков път.

Плащането при получаване на пратката може да стане в брой (с пощенски паричен превод) или с карта (чрез преносимо/стационарно POS устройство на куриерската фирма). И в двата случая трябва да пазите получената разписка, защото тя изпълнява ролята на касова бележка.

Ако изберете плащане с банков превод, поръчката ви ще бъде изпълнена, след като сумата за нея бъде предварително заплатена. За да се избегнат евентуални грешки, препоръчваме ви в платежния документ да посочвате номера на поръчката си. Моля обърнете внимание, че има банкови такси, които са за ваша сметка.

Данни за банков превод:

СОФТЕХ БУКС ЕООД
IBAN: BG15FINV91501017398227
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка

На по-късен етап ще можем да предложим и други начини за плащане.